WhatsApp
Yükleniyor...

css nedir ne işe yarar

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog css nedir ne işe yarar
20 Şubat 2023, 23:46 0 Yorum 51 Okuma

css nedir ne işe yarar

"Basamaklı Stil Sayfası" anlamına gelir. Basamaklı stil sayfaları, Web sayfalarının düzenini biçimlendirmek için kullanılır . Metin sayfalarını, tablo boyutlarını ve Web sayfalarının daha önce yalnızca bir sayfanın HTML'sinde tanımlanabilecek diğer yönlerini tanımlamak için kullanılabilirler .

CSS, Web geliştiricilerinin bir Web sitesinin birkaç sayfasında tek tip bir görünüm oluşturmasına yardımcı olur. Bir sayfanın HTML'sindeki her tablonun stilini ve her bir metin bloğunu tanımlamak yerine, yaygın olarak kullanılan stillerin bir CSS belgesinde yalnızca bir kez tanımlanması gerekir. Stil basamaklı stil sayfasında tanımlandıktan sonra, CSS dosyasına başvuran herhangi bir sayfa tarafından kullanılabilir. Ayrıca, CSS aynı anda birkaç sayfada stil değiştirmeyi kolaylaştırır. Örneğin, bir Web geliştiricisi bir Web sitesinin elli sayfası için varsayılan metin boyutunu 10pt'den 12pt'ye yükseltmek isteyebilir. Sayfaların tümü aynı stil sayfasına başvuruyorsa, metin boyutunun yalnızca stil sayfasında değiştirilmesi gerekir ve tüm sayfalar daha büyük metni gösterir.
 
CSS metin stilleri oluşturmak için harika olsa da, Web sayfası düzeninin diğer yönlerini de biçimlendirmek için yararlıdır. Örneğin, CSS, tablo hücrelerinin hücre dolgusunu, tablonun kenarlığının stilini, kalınlığını ve rengini ve görüntüler veya diğer nesnelerin etrafındaki dolguyu tanımlamak için kullanılabilir. CSS, Web geliştiricilerine Web sayfalarının nasıl görüneceği üzerinde HTML'den daha kesin kontrol sağlar. Bu nedenle günümüzde çoğu Web sayfası basamaklı stil sayfaları içermektedir.
 

Okuyucu Yorumları

0 Yorum